Waterbesparend toilet tegen verspilling drinkwater

Met de steeds bekender wordende waterschaarste staan we voor een enorme uitdaging in Nederland. Hoe zorgen we er voor dat we genoeg drinkwater hebben?

20% van ons drinkwater spoelen we door het toilet heen in Nederland. Bovendien zijn bij alle waterbesparende opties zoals regenwater of grijswater oplossingen een grootschalige renovatie benodigd om het nieuwe leidingwerk aan te leggen.

Daar komt nu verandering in. Met het SAT toilet bespaar je 50% water bij elke spoeling. Je spoelt met 1,8 – 3,2 of 4 liter in plaats van 6-8 liter.

Gelukkig zorgt het door 2 innovaties wel dat de boodschap ver genoeg het riool in gaat.

De eerste innovatie is het versnellen van het water. 2 tanks zijn gevuld met lucht, door het toevoegen van het water wordt de lucht perslucht. Tijdens de spoeling duwt deze perslucht het water er harder uit, waardoor minder water nodig is.

De tweede innovatie is de spoeling van zowel boven als beneden. De spoeling van boven, die we kennen van het traditionele toilet, zorgt ervoor dat de pot schoon wordt.
De spoeling van beneden, daar waar 95% van de boodschap ligt, zorgt ervoor dat de gehele boodschap het riool in gaat.

Het SAT toilet gebruikt geen elektra, pomp of chemicaliën en is inzetbaar op traditionele 110mm riolering.

Kortom, een simpele ingreep met een enorme impact.

Water besparen met het oog op het toekomstige watertekort die niet ten koste gaat van de werking. (Afbeelding Biocompact)