Valdemping voor speeltuinen van ingezamelde wijnkurken

Kurkvloeren zijn niet alleen uniek vanwege hun natuurlijke uitstraling, maar ook door hun bijzondere eigenschappen. Ze blijven koel in de zomer, zijn anti-slip en waterdoorlatend, geluidsisolerend en enorm lichtgewicht. Dit maakt kurkvloeren perfect voor diverse toepassingen buitenshuis, zoals terrassen, zwembadomgevingen, daktuinen, buitenwerkplekken en speelplaatsen.

Kurk is een natuurlijk materiaal dat afkomstig is van de bast van de Kurkeik. De kurk kan na 25 jaar voor het eerst worden geoogst en daarna iedere 9 jaar opnieuw. Van de kurk worden onder andere wijnkurken en champagnekurken van gemaakt. Na gebruik zamelen wij deze kurken weer in bij Nederlandse Horeca en diverse gemeentes om ze te kunnen recyclen. Na verwerking ontstaat kurkgranulaat (korrels) waarmee wij onze kurkvloeren maken.

Kurkvloeren zijn koel in de zomer, circa 30% koeler dan kunstgras of beton. Ze voelen zacht en comfortabel aan onder de voeten, maar zijn stevig genoeg voor speeltuinen. De kurkvloer biedt een natuurlijke uitstraling, is geheel waterdoorlatend en dempt het geluid.Hierdoor zijn ze erg geschikt voor toepassing rond prive zwembaden, als verharding op daktuinen of in buitenwerkplekken.

Unieke samenstelling

De SW Kurkvloer is ontwikkeld door Sander Werkhoven met de circulaire economie in het achterhoofd. Er is gekozen voor een valdempende onderlaag gemaakt van gerecyclede autobanden. De zichtbare toplaag bestaat uit kurk van gerecyclede wijnkurken. Beide lagen kunnen opnieuw worden verwerkt tot nieuwe vloeren aan het einde van de levensduur.

SW-kurkvloeren zijn duurzaam, natuurlijk en circulair.