CO2 neutrale dispensers

Tork is de eerste in Europe die vanaf Mei 2023 een reeks CO2 neutral handdoek, zeep en toilet dispensers aanbiedt voor de gehele levenscyclus (van materiaal tot einde levensduur). De 27 dispensers zijn reeds CO2 vrij geproduceerd middels het gebruik van gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit. De resterende CO2 van de gehele levenscyclus (materiaal, gebruik, afval) is nu gecompenseerd in samenwerking met gecertificeerde instantie ClimatePartner.

Onze klanten kunnen hiermee hun CO2 verlagen terwijl er geen concessies gedaan worden aan hygiene. Ook hebben deze dispensers extra voordelen zoals de reductie van het gebruik tot maximaal 40% en zijn de meeste voorzien van een ‘Easy to use’ certificering (te gebruiken met rheuma, verminderde handfuncties etc).

ook bieden wij nu een recyclingservice aan voor Tork dispensers samen met Close the Loop waarbij ze geheel circulair worden verwerkt tot nieuwe dispensers.

Uniek is ook dat de compensatie van CO2 niet gebeurd met ‘standaard’ offsets middels het planten van bomen. Wij kiezen er voor om met een gecertificeerde partner te werken en te investeren in projecten die zowel CO2 compenseren als ook extra steun bieden aan lokale bevolking. Hiervoor werken wij samen met ClimatePartner en investeren in schoon drinkwater en hygiene voorlichting in Indonesie, in zuinige kookstoven en zonne-energie in India en in het beschermen van een urgan utan reservaat in Cambodja met ook ondersteuning van de lokale bevolking met een bibliotheek en lesmateriaal. Daarnaast investeren we ook in een extra project met de PlasticBank die mensen plastic afval laat inzamelen van stranden en straten in ruil voor o.a eten en kleding.

Deze dispensers werken samen met de diverse Tork papier en zeepproducten die voorzien zijn ecolabels en vele andere duurzame certificaten. Hierdoor kunnen we onze klanten maximale hygiene bieden met een minimale impact op de natuur.