risico = kans x effect

Elke organisatie heeft haar eigen veiligheidsrisico’s. Dat betekent dat plannen voor preventie en bedrijfshulpverlening in onze visie per definitie op maat gesneden moeten zijn. Als wij een organisatie adviseren of helpen met haar (bedrijfs)veiligheid starten we volgens de vaste formule: risico = kans x effect. Zo brengen we alle risico’s en gevaren in kaart. Maar veiligheid is meer dan inventarisatie en evaluatie van risico’s. Ons eigen uitgangspunt: veiligheid = preventie x focus. Met Preventie doen we het uiterste om risico’s te minimaliseren. En met Focus zorgen we dat veiligheid voortdurend aandacht heeft van de organisatie, onder meer door een goed functionerend team van veiligheidsmedewerkers.

In de praktijk zo realistisch mogelijk de werkelijkheid van incidenten, ongevallen of calamiteiten trainen. Tel daar kennisonderhoud en regelmatige herhaling bij op dan leidt dat tot (veiligheids-)medewerkers die juist en adequaat handelen op de momenten waarop het er echt op aankomt. Om het leren extra effectief te maken zorgen wij voor uitdaging en plezier in de inhoud van onze trainingen en opleidingen. FeniksGroup staat voor ervarend leren. Dat doen we volgens de formule effectief leren = inhoud x (plezier + uitdaging) en met behulp van innovatieve lesmethoden.

Lees meer:
Waarom kiezen voor FeniksGroup?

Meest complete aanbod

We beginnen bij de risico-inventarisatie en gaan door tot iedere (veiligheids)medewerker altijd weet wat deze moet doen (of laten) in tijden van crisis, gevaar en onveiligheid. Van A tot Z en van plan tot uitvoering van risico advisering tot een compleet aanbod van opleidingen en trainingen. En vanzelfsprekend de veiligheidsmiddelen. Alleen zo kun je optimale veiligheid garanderen.

Vakinhoudelijke kennis

We zijn gek van ons vak. We willen het naadje van de kous weten, van wetgeving tot onveilig hoekje of gaatje in jouw gebouw. Ons team bestaat uit specialisten uit verschillende disciplines. Die specialisten en hun specifieke kennis zijn meer dan de som van de afzonderlijke delen. We zijn gecertificeerd door o.m. NIBHV, ISO 9001:2015, NIFV, NRR en het Oranje Kruis.

Vernieuwende leermethodes

Van virtual reality tot levensechte situaties, van e-learning tot klassikaal leren, van hololens tot inzet van bedrijfsacteurs of LOTUS- slachtoffers. Iedereen leert, onthoudt en automatiseert anders. Wij zetten alle mogelijke en innovatieve leermethodes en leermiddelen in om elke (veiligheids)medewerker zo optimaal mogelijk te trainen om het hoogste individuele leerrendement te behalen.

Maatwerk opleidingen & trainingen

We stemmen niet alleen af op individuele leerstijlen. Onze opleidingen, trainingen en oefeningen passen we ook aan de context van de werkomgeving en de locatie van jouw organisatie. Want elke organisatie is uniek en heeft haar eigen veiligheidsrisico’s. Dat vraagt naast ons reguliere aanbod ook om een maatwerk benadering. Hierbij gebruiken we onze eigen trainingslocaties in Markenbinnen en Tiel maar vooral ook bij jou, op en rond de werkvloer waar het allemaal gebeurt.

Ontzorgen van bedrijfsveiligheid

Bedrijfsveiligheid is onze lust en leven. We je nemen graag alle zorgen over veiligheid uit handen van A tot Z. Door mee te helpen met het opstellen van de RI&E, het daarbij behorende plan van aanpak en het definiëren van restrisico’s en maatgevende factoren. We kunnen onze bijdrage leveren bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan of bhv-plan. En het verzorgen van alle opleidingen, trainingen en oefeningen en evaluaties en aanpassingen die daarbij horen, dat doen we ook.

Kenniscentrum

We hebben het al gezegd: we zijn gek van ons vak en willen alles weten. Die kennis delen we graag. Niet alleen indirect via onze risico advisering en opleidingen. We delen onze expertise ook via ons kenniscentrum. Met de laatste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, actuele seizoens thema’s of informatieve blogs. Ons kenniscentrum vind je virtueel in de blogs op deze site en live tijdens onze masterclasses. En natuurlijk schuilt in ieder FeniksGroup teamlid een eigen specifiek kenniscentrum.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan zeker langs bij onze stand (11.0.6)