Onbemande oplossing voor het uitgeven en innemen van hardcup bekers

Vanaf 2021 geldt al een verbod en markeringsplicht op SUP-producten. Het verbod geldt voor een aantal plastic wegwerpproducten, zoals bestek, roerstaafjes, borden, geschuimd Polystyreen maaltijdbakken en geschuimd Polystyreen drinkbekers met deksels. De onbemande oplossing voor het uitgeven en innemen van hardcup bekers

Wat betekent de nieuwe SUP-wetgeving?
Vanaf 1 januari 2024 geldt een verbod en markeringsplicht op SUP-producten. Dat houdt in, dat plastic wegwerpverpakkingen voor consumptie op locatie, waaronder karton met plastic coating, niet meer gebruikt mogen worden. Met deze nieuwe wetgeving is het dus verboden om plastic wegwerpverpakkingen op de werkvloer, bezoekersruimtes of restauraties aan te bieden. Dit geldt niet alleen voor plastic melkcupjes en botercupjes, maar ook voor kartonnen verpakkingen met een plastic coating zoals koffiebekers.

Met de hardcup uitgifte bekerautomaat van Vendingatwork is er duurzame oplossing: medewerkers, bezoekers, studenten of andere gebruikers hebben daarmee de mogelijkheid om 24 uur per dag een hardcup beker te kopen. Gebruikers kunnen zelf een hardcup beker aanschaffen door contactloos af te rekenen op de betaalterminal. Optioneel kan aan gebruikers ook kosteloos een hardcup beker aangeboden door middel van een prepaidkaart.

Recyclen in combinatie met de SmartBin
Beker niet meer gebruiken? In de Tomra SmartBin kan de hardcup beker weer ingeleverd worden. De Tomra SmartBin geeft een bon uit met een QR-code en via een Tikkie kan het bedrag teruggestort worden. Na het wassen van de bekers kunnen deze vervolgens opnieuw gevuld worden voor uitgifte.

Verbod op SUP-producten duurzaam opgelost. (Foto Vendingatwork)