Om SWILL-afval ter plaatse om te zetten naar bio-grijs water

Elke facilitair beheerder heeft zich waarschijnlijk al meer dan eens geërgerd aan het SWILL, afval van groenten, fruit, brood, deegwaren, vis en vlees of …. Dit SWILL of bio-afval leidt immers tot onaangename geuren en hoge verwerkingskosten. Het neemt ruimte in beslag en trekt ongedierte aan. En door de strenge regelgeving zorgt het soms voor extra kosten.
De oplossing is een toestel aan, een “stalen maag”, die voor dit alles een oplossing biedt!
• Verteert in 1 keer alle snij- en bio-restafval
• Is net als je eigen maag continu aan het werk
• Er is buiten het bio grijs water, geen restproduct bij de aerobe machines
• Staat rechtstreeks in uw keuken of in de degustatieruimtes
• Werkt met water, zuurstof en micro-organismen
• Kan rechtstreeks op uw afvoer worden aangesloten
• Er is geen geurhinder in of rondom de machine

Het bio grijs water is op geen enkele manier schadelijk en voldoet perfect aan de Europese norm voor restwater. We voegen geen chemicaliën toe en het swill wordt niet verhakseld of fijngemalen in de machine. Het Bio grijs water bestaat enkel uit 75% zuiver water en de rest zijn 20% vet, koolhydraten en protëinen en 5% mineralen. Dit wordt weer opnieuw verwerkt in voornamelijk bio-brandstof en bodem verbeteraars.

Het water en elektro verbruik is afhankelijk van het volume van de machine, maar steeds tot een minimum beperkt. Alle machines zijn uitgevoerd in roestvrij staal en voldoen daarmee ook perfect aan de HACCP normen.

We zorgen voor een uitschakeling van geurhinder en plaatsgebrek door het uitschakelen van die stinkende swill container die vaak ook een magneet is voor ongedierte. Bovendien is er geen transport meer nodig en daardoor ook een aanzienlijke vermindering in CO2 uitstoot.

Al decennia is Ex-Bio wereldwijde marktleider in Bio-Digesters. Dit zijn machines die het keukenafval (swill) en organisch afval met enzymen verteren tot grijs bio-water dat rechtstreeks op een afvoer kan worden aangesloten. De machine is verkrijgbaar in diverse afmetingen en kan gebruikt worden door klanten die 10kg afval per dag produceren tot machines voor meer dan 5000kg per dag. Hun machines worden al jaren met succes gebruikt in restaurants, hotels, universiteiten, ziekenhuizen, …
Onlangs koos ook een aantal klanten in de Benelux voor onze oplossing. Dit toestel zorgt immers voor een enorme besparing op hun kosten en CO2-uitstoot. Bovendien leidt dit toestel tot een meer hygiënische werkomgeving en is het makkelijk in gebruik.

Met een ‘Swiller’ van Ex-Bio behoren ergenissen over dit soort afval tot het verleden.