Nieuwe benadering van het facilitair management

Dalux FM biedt een nieuwe benadering van het facilitair management. Het fm-systeem maakt gebruik van 3D Building Information Modeling (BIM), waardoor de workflows en documentatie voor onderhoudsafdelingen, portfoliomanagers en eindgebruikers worden verbeterd. Alle functies in Dalux FM zijn beschikbaar via de app, telefoon of tablet.

Dalux FM biedt een compleet overzicht van alle gebouwen, activa en documenten. De gebouwen worden in 2D en 3D gevisualiseerd. Hierbij worden alle gegevens zoals de onderhoudshistorie in de cloud opgeslagen en is direct toegankelijk vanuit het BIM-model. Met een snel en grafisch overzicht van de gebouwenportfolio hebben facilitair managers eenvoudig toegang tot plattegronden en de mogelijkheid om indien nodig tekeningen af te drukken.

Beheer en onderhoud
Alles kan zowel mobiel als op locatie afgehandeld worden via de Dalux FM app. Denk hierbij aan een tool voor het invullen van HelpDesk-tickets, werkbonnen, gepland onderhoud, asset management, foto’s, tekeningen, documentatie etc. Facility Managers kunnen rechtstreeks vanuit de app opdracht verstrekken aan externe leveranciers, waardoor de gehele workflow 100% digitaal en mobiel is.

Medewerkers, huurders en gebruikers van gebouwen kunnen tickets melden met behulp van gps-posities, plattegronden en door QR-codes te scannen die zijn verbonden met de Dalux FM HelpDesk-app. Ieder ticket wordt automatisch doorgestuurd naar de verantwoordelijke Facility Manager op basis van locatie en onderwerp.

Bij het renoveren of bouwen van een nieuw gebouw worden waardevolle gegevens gegenereerd. Met Dalux FM kunnen eigenaren deze gegevens gebruiken om onderhoudsprocessen slimmer te maken. In de Dalux FM app wordt de opgebouwde geschiedenis direct aan de modellen gekoppeld. Hierdoor beschikken onderhoudsteams over 360 graden kennis over het gebouw en is ter plaatse toegankelijk en direct wanneer nodig is.

Het nieuwe fm-systeem biedt een snel en grafisch overzicht van de portfolio van de gebouwen.