Het eerste composteerbare bureaublad 2011

Aan het eind van de levensduur van je werkplek begraaf je het bureaublad gewoon in je tuin. Dat was de ultieme gedachte bij de ontwikkeling van het nieuwe bureaublad.

Geen afval, maar voedsel voor de natuur.
Gispen GreenTop bestaat voor 100% uit hernieuwbare grondstoffen. Het heeft een kern van vlas en is rondom afwerkt met bamboe fineer. Hernieuwbare grondstoffen zijn grondstoffen die jaarlijks geoogst worden en in tegenstelling tot fossiele grondstoffen (aardolie, kolen of gas) onuitputtelijk zijn.

Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen (Biobased) speelt een cruciale rol bij het behoud van de natuur, tegengaan van de klimaatverandering en het voorkomen van de uitputting van de aarde. Bij de keuze voor vlas in combinatie met bamboe wordt met alle facetten met betrekking tot milieubelasting rekening gehouden. Vlas is een milieuvriendelijk geteeld gewas, waarbij geen kunstmest en/of chemische bestrijdingsmiddelen worden toegepast. Er wordt alleen gebruik gemaakt van restmateriaal van de plant waardoor er geen verspilling is van natuurlijke grondstoffen.

Het plaatmateriaal lijkt op spaanplaat, maar is lichter in gewicht, wat een groot voordeel is bij transport en montage. De productie en teelt van vlas vindt uitsluitend plaats in Nederland, België en Noord

Frankrijk. Lokaal dus, wat de CO2 uitstoot door transport ten goede komt.

Door gebruik te maken van bamboe fineer wordt optimaal geprofiteerd van de positieve eigenschappen van het materiaal. Wel de uitstraling van massief bamboe en de harde toplaag, maar niet het gewicht. Gispen GreenTop is naast composteerbaar, volledig recyclebaar tot nieuwe vlasplaat.