Circulaire oplossing scheidingswanden en stilteruimtes 2021

Op zoek naar een volledige circulaire oplossing voor scheidingswanden is een wand ontwikkeld waarbij de panelen worden verbonden door middel van een rits. Deze gepatenteerde oplossing heeft een aantal belangrijke voordelen: er wordt niet geschroefd of geboord, geen beschadigingen aan het pand, een modulair systeem en wanden en ruimtes die zonder gedoe zijn te verplaatsen, aan te passen of uit te breiden.

Het is daarnaast ook een product met een vrijwel oneindige levensduur. Er wordt gewerkt met hoogwaardige materialen zoals gerecycled aluminium, akoestisch glas en akoestische panelen; na gebruik kan alles weer worden gedemonteerd en bij een andere klant hergebruikt. De Ritswand is ontwikkeld op basis van circulariteit. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring in de bouw van systeemwanden. Samen met een aantal bevlogen klanten is een systeemwand ontwikkeld welke 100% herbruikbaar is. Vrijwel alle componenten worden in Nederland geproduceerd, ook de CO2 footprint van het product is daardoor bijzonder gunstig. Het is het enige product in de bracnhe waarvoor een complete LCA beschikbaar is. En de MCI bedraagt maar liefts 99,84% (onderzoek NIBE)

Kantoren en publieke binnenruimtes worden in Nederland iedere 5 tot 10 jaar verbouwd. Een enorme hoeveelheid afval is het gevolg: gipsplaten, glaswanden, aluminium profielen, verlichtingsarmaturen en ventilatiesystemen, vrijwel alles is niet meer bruikbaar. Daar maakt deze oplossing een eind aan. Alle panelen en frames zijn losmaakbaar en kunnen worden hergebruikt. Ook de verlichting en ventilatiesystemen die zijn geïntegreerd in de belcellen, stilteplekken en vergaderruimtes zijn gemakkelijk weer te demonteren en kunnen ook weer volledig worden hergebruikt.