Veilig laden en opslaan van (fiets)accu’s 2023

Bezit jij ook een elektrische fiets? Wist je dat de lithium-ion accu van je fiets veel gevaren met zich mee kan brengen, vooral wanneer deze binnenshuis wordt opgeladen en bewaard? Veel mensen zijn zich hier niet van bewust, hoewel het wel steeds vaker voorbij komt in het nieuws. De afgelopen maanden zijn er verschillende incidenten gemeld waarbij accu’s van elektrische fietsen (en smartphones) onverwacht vlam hebben gevat of zelfs zijn geëxplodeerd, met brand en aanzienlijke schade tot gevolg. Met name op locaties waar veel elektrische fietsen bij elkaar staan, kan het risico op escalatie van een calamiteit aanzienlijk zijn.

Gelukkig bestaat er een simpele, unieke oplossing waarmee de accu’s veilig kunnen worden opgeborgen en zelfs kunnen worden opgeladen. Wij presenteren jullie: de EproSafe lithium-ion accuboxen! Met een lithium-ion accubox kun je je fietsaccu op een verantwoorde en veilige manier opslaan en opladen. Mocht er onverhoopt toch een accu in brand vliegen, dan zorgt de brandwerende veiligheidskast ervoor dat het vuur zich niet verder kan verspreiden. Op deze manier bied je een optimale beveiliging tegen mogelijke brandincidenten. Een compacte, unieke en veilige oplossing dus!

De EproSafe lithium-ion accuboxen zijn momenteel de enige betaalbare accuboxen op de markt. Bovendien worden ze snel geleverd. Of je nu een huiseigenaar, bedrijfseigenaar, onderzoeker of organisatie bent die lithium-ion batterijen gebruikt of opslaat, onze lithium-ion accubox is een onmisbare investering!